Kun je ECHT leren zingen met zangsoftware?Je vindt het leuk om mee te zingen met je favoriete zangers en bands, maar soms merk je dat je je inspant om een hoge noot te slaan of vals zingt en denk je "whoa" dat klonk als onzin! "Je grinnikt even tegen jezelf, maar realiseert je dan dat je hou echt van zingen en je zou graag willen leren om het beter te doen.

Meestal zou je een zangleraar gaan zoeken en een paar zanglessen volgen. Het probleem is dat vocale coaching erg duur is (zoals $ 40 + per uur). Bovendien kan het moeilijk zijn om kwaliteitsinstructie van een bekwame leraar te vinden, wat een groot probleem is omdat slechte stemgewoonten in het spiergeheugen verankerd raken en heel moeilijk af te leren zijn.

Zie je, zoals vrijwel alle grote kunsten, is zingen een buitengewoon technische studie. Er kunnen duizend manieren zijn om iets verkeerd te doen en er zijn maar drie manieren om het goed te doen en alleen de ogen en oren van een zeer bekwame en ervaren vocale coach kunnen je de onmiddellijke, bruikbare feedback geven die je nodig hebt om je te corrigeren AS je eigenlijk bent het uitvoeren van de handeling.

Maar als je om wat voor reden dan ook geen zanglessen kunt of wilt nemen - wat veel mensen niet doen, en ja, ze zijn erg duur! - dan zijn er nog VEEL bronnen waarvan je kunt leren en die je zelf kunt toepassen op je zang.

Alleen al door in een kamer te gaan zitten met wat muziek aan het spelen en aandachtig mee te zingen met je favoriete liedjes, kun je je bewust worden van je lichaam, stemgeluid, beperkingen van het bereik, enz.

Bovendien zijn er VEEL boeken over zingen. Velen van hen hebben echt geweldig advies, hoewel sommigen van hen een beetje technisch kunnen worden met informatie over anatomie, akoestiek, enz. Ik zou zeggen dat Richard Millers "Art of Singing" en de meeste boeken over SLS (zang op spraakniveau) geweldig zijn plaatsen om te beginnen met het begrijpen van de grondbeginselen van gezond vocalisme, hoewel de kans groot is dat je al een enigszins intuïtief begrip hebt van wat goed zingen en slecht zingen is; wat klinkt briljant en wat klinkt verschrikkelijk.

Denk er tijdens het leren aan dat zingen een zeer technisch onderwerp is, want je ZULT jezelf vaak gefrustreerd voelen door deze uitdagende maar uiteindelijk lonende en prachtige kunst / vaardigheid.

Een stapje hoger dan de boeken over zingen zijn alle verschillende videocursussen en tutorials over zingen die je zowel in winkels als online kunt vinden. Sommige hiervan zijn werkelijk uitstekend en redelijk uitgebreid; andere zijn totale rotzooi; en andere zijn nog steeds goed, maar behandelen alleen specifieke dingen en laten iets anders weg. Als een zanglessen je bijvoorbeeld niet veel leert over ademen, dan doet een tweede tutorial dat wel, maar wordt niet besproken hoe je hoge noten moet zingen.

Er is geen wondermiddel of oplossing. Zingen is een enorm onderwerp met veel te behandelen, dus geen enkele cursus kan je alles leren wat je moet weten!

Het is gemakkelijk om dogmatisch te worden over wat correct zingen is en ik heb zeker een aantal uitgesproken meningen over het onderwerp, zelf, maar iedereen heeft zijn eigen muzikale ambities en wie ben ik om mijn voorkeuren aan jou op te leggen? Daarom zeg ik dat deze leermiddelen complementaire onderdelen zijn van je algemene zangopleiding. Net zoals Bruce Lee zei: "Pas aan wat nuttig is, wijs af wat nutteloos is, en voeg toe wat specifiek van jou is." Als je het zingen als een krijgskunst beschouwt, dan is dat een goed advies.

Hoewel de meeste items waar ik het over heb echte online vocale trainingscursussen zijn , zijn er een paar die met recht "zingende software" kunnen worden genoemd. Sommige software visualiseert bijvoorbeeld uw stem op het scherm op uw computer of iPhone / iPad en laat u zien of u al dan niet goed zingt, hoe stabiel uw vibrato is en andere parameters.

Naar mijn mening zijn dit buitengewoon nuttige tools, vooral voor mensen die visueel leren, zoals ik, en zoveel zangers die ik ken dat zijn. Sterker nog, steeds meer vocale coaches gebruiken ze nu in hun studio's, omdat het ZIEN van een visuele weergave van je zang Zingende DJ op het scherm je helpt om aan te passen wat je doet als je sneller en nauwkeuriger zingt. Het is onmiddellijke feedback en verkort de leercurve enorm.

Hoewel ik klassieke operazang studeerde aan de universiteit, optrad in lokale opera- en muziektheaterproducties, zong in koren van hoog niveau en lesgaf aan studenten van alle leeftijden in mijn privéstudio, verliet ik dat beroep om internetmarketing te doen. Ik wil je niet vervelen met mijn persoonlijke verhaal (daar is de about-pagina voor) maar ik heb een belangrijk punt te maken. Als je klassieke zang studeert, is er een duidelijk JUISTE manier om te zingen en een absoluut VERKEERDE manier om te zingen.

Ik herinner me dat mijn ietwat progressieve koordirigent (ze was ook lekker) tegen me zei dat "zingen is zingen" en ik dacht "pfft, niet dat is het niet. Er is goed gezongen en verkeerd gezongen, zo vertelden mijn boeken voor operazang me dat!" " Man, wat een klootzak was ik! Excuseer de taal, maar het illustreert hoe gemakkelijk het is om de koolhulp "mijn manier is beter dan jouw manier" te drinken.

Het punt is dat ze gelijk had. Zingen IS zingen. Maar met dat gezegd, moet elke zanger leren hoe hij goed kan zingen, hoe hij gemakkelijk hoge noten kan zingen, hoe hij zijn lichaam ontspannen kan houden, hoe hij moet luisteren, enz., Ongeacht uw favoriete zangstijl. Dit zijn slechts basisprincipes.

Nadat ik mijn zangcarrière had verlaten, begon ik zangonderwijs objectiever en democratischer te zien en nu realiseer ik me dat de moderne zanger zoveel mogelijk kan en moet toevoegen aan zijn zanggereedschap en dat zelfs de beste leraar ter wereld het soms bij het verkeerde eind heeft. goed om te raadplegen met andere bronnen. Eén persoon kan niet alles weten, vooral als het gaat om zoiets ongelooflijk rijks en complexs als zingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *